Bestuur

Het bestuur van Rechtswinkel de Langstraat bestaat uit Marlou van de Wiel, Iris Korevaar en Nico van Baardwijk. Zij worden hieronder aan u voorgesteld. Indien u vragen heeft voor iemand uit het bestuur kunt u hen bereiken via het emailadres: bestuur@rechtswinkeldelangstraat.nl.

 

Marlou van de Wiel

Marlou is de voorzitter van Rechtswinkel de Langstraat. Na een bachelor ondernemingsrecht en master strafrecht is ze momenteel bezig met de master ondernemingsrecht. Hiernaast houdt ze zich graag bezig met maatschappelijke initiatieven, waaronder ook de Rechtswinkel. Maar ook houdt ze zich graag bezig met sociale activiteiten. Na 2,5 jaar als rechtswinkelier actief te zijn geweest bij de Rechtswinkel, werd ze vanaf 2022 bestuurslid. Ze vervult de rol van voorzitter samen met de andere bestuursleden met veel plezier.

Iris Korevaar

Iris is de secretaris van Rechtswinkel de Langstraat. Naast haar studie Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Tilburg werkte Iris parttime in de financiële sector. Na haar studie is ze werkzaam gebleven in het bedrijfsleven maar miste hierin soms het maatschappelijke en menselijke aspect. Om die reden is zij als vrijwilliger aangesloten bij de Rechtswinkel. Na een jaar als vrijwilliger te hebben gewerkt, is zij sinds 2022 bestuurslid. Deze rol vormt voor haar nu een mooie aanvulling op haar werk en ze haalt hier veel voldoening uit.

Nico van Baardwijk

Nico is penningmeester van de Rechtswinkel de Langstraat. Na een bachelor fiscaal recht was er een verlangen om het recht in de praktijk toe te kunnen passen, hiervoor was een functie als vrijwilliger bij de Rechtswinkel een uitstekende keus. Ondertussen is Nico bezig met de master fiscaal recht en is al deeltijd aan het werk als junior belastingadviseur, een perfecte combinatie bij de functie als penningmeester.