Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van Rechtswinkel de Langstraat bestaat op dit moment uit twee personen. Deze twee leden van de Raad van Toezicht – Jasper van Beurden en Lynn Berkelmans – zijn oud-bestuursleden van de rechtswinkel. Zij hebben aangegeven zich in te willen zetten als lid van de Raad van Toezicht van de rechtswinkel en via deze weg zijn zij betrokken bij Rechtswinkel de Langstraat. Zij houden toezicht op de gang van zaken binnen Rechtswinkel de Langstraat. Daarnaast adviseert en controleert de Raad van Toezicht het bestuur. De leden van de Raad van Toezicht hebben de relevante ervaring, kennis en kunde om de toezichthoudende rol binnen de rechtswinkel uit te kunnen oefenen.

Jasper van Beurden

Jasper is lid van de Raad van Toezicht van de Rechtswinkel de Langstraat. Na een bachelor en master Internationaal en Europees Recht is hij het onderwijs in gegaan, om maatschappijleer en wiskunde te geven. Hiernaast houdt hij zich graag bezig met maatschappelijke initiatieven, waaronder ook de Rechtswinkel. Na 2 jaar als rechtswinkelier en 3 jaar als bestuurslid actief te zijn geweest bij de Rechtswinkel, is hij in 2022 toegetreden tot de Raad van Toezicht.

Lynn Berkelmans

Lynn heeft de opleiding HBO-Rechten aan de Juridisch Hogeschool te ’s-Hertogenbosch gevolgd. De opleiding beviel haar zo goed, dat zij in 2018 besloot om haar kennis in de praktijk te gaan brengen. Daarom is zij sinds 2018 vrijwilliger bij Rechtswinkel de Langstraat. Daarnaast is ze werkzaam bij het Gerechtshof. Vanaf heden zal zij een toezichthoudende taak gaan vervullen als lid van de Raad van Toezicht.